Gå direkt till innehåll
Med hjälp av Surfpay kan handlaren använda sin egna smartphone som betalterminal och acceptera kontaktlösa kortbetalningar direkt på mobilen
Med hjälp av Surfpay kan handlaren använda sin egna smartphone som betalterminal och acceptera kontaktlösa kortbetalningar direkt på mobilen

Pressmeddelande -

Surfboard Payments bryter ny mark för fysiska kortbetalningar med PIN-kod – nya betalappen Surfpay hjälper småföretagare att ta betalt via mobilen

Det svenska mjukvarubolaget Surfboard Payments har i sin app Surfpay genomfört en fullt PCI-, och EMV-certifierad korttransaktion med PIN-kod med den nya Tap on Phone-teknologin (CPoC). Med hjälp av appen kan handlare nu använda sin Androidenhet som en betalterminal för kontaktlösa kortbetalningar. Bakom betallösningen står Surfboard Payments, TietoEVRY, och MYPINDPAD.

”Vi startade Surfboard Payments för att vi tycker att det är dags för ett paradigmskifte i hur butiker och verksamheter tar betalt. Många småföretagare har missgynnats av dagens betalningslösningar och vi ser fram emot att bistå företagare med en betallösning som underlättar deras verksamhet. Allt du behöver för att acceptera kortbetalningar är en smartphone och vår app, Surfpay. Således kan vi skala upp verksamheten och nå handlare i valda marknader, i en hastighet som saknar motstycke”, säger Christopher Lindfeldt, VD och grundare av Surfboard Payments AB.

Se hur Surfpay används för ett blomköp på Hötorget, Stockholm

Potential att förändra kortbetalningar

Initiativet bygger på PCIs nya standarder för kortbetalningar som har möjlighet att förändra kortbetalning i framtiden. I höst lanseras Surfpay för inbjudna handlare med ambitionen att förbereda för fullskalig distribution av produkten framöver.

“Vi är mycket glada över att samarbeta med Surfboard Payments i deras lansering av Tap on Phone-transaktioner med PIN-kod i Europa. Vi hoppas kunna se sådana lösningar tillgängliga för många fler småföretagare inom en snar framtid”, säger Erik Gutwasser, Koncernchef för Mastercard Norden & Baltikum.

Om Surfpay

Surfpay är en Android-baserad betallösning. Handlaren laddar ner appen, går igenom en KYC (Know Your Customer) och kan sedan börja ta betalt med kontaktlösa kort och e-wallet. Kunden ”blippar” sitt kort på handlarens mobil eller surfplatta och slår in sin kod på skärmen. Efter köpet får kunden information om köpet digitalt via en QR-kod. Där kan handlaren skapa kampanjer för att öka försäljningen och kunden kan spara sin kontoslip på ett och samma ställe.

Surfboard Payments är ett svenskt mjukvarubolag med 45 anställda i Stockholm, Sverige och Chennai, Indien. Surfboard Payments utvecklar mjukvarubaserade betallösningar som används i interaktiva skärmar vända mot konsumenten vid utcheckning och betalning. All utveckling sker med kundresan i primärt fokus för en användarvänlig och identisk upplevelse oavsett enhet. De dynamiska och interaktiva skärmarna möjliggör marknadsföring till rätt person, vid rätt tidpunkt och på rätt plats.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Surfboard Payments är ett svenskt mjukvarubolag med 45 anställda i Stockholm, Sverige och Chennai, Indien, som utvecklar mjukvarubaserade betallösningar som används i nya interaktiva skärmar vända mot konsumenterna, vid utcheckning och genomförande av betalningar. All utveckling sker med kundresan i primärt fokus för en användarvänlig och identisk upplevelse oavsett enhet. De dynamiska och interaktiva skärmarna möjliggör marknadsföring till rätt person, vid rätt tidpunkt och på rätt plats, och med hjälp av den nya tap to phone-teknologin kan handlarna förvandla sina smartphones till betalterminaler.

Kontakter

Christopher Lindfeldt

Christopher Lindfeldt

Presskontakt Grundare & VD

Ta betalt via alla typer av mobila enheter

Surfboard Payments är ett svenskt mjukvaruföretag med huvudkontor i Stockholm, Sverige, och verkar som ett licensierat betalinstitut under Finansinspektionen. Företaget har utvecklat en agnostisk plattform för kortbetalningar som inkluderar SoftPOS och API-baserade betalningsterminaler. Lösningen är PCI-godkänd under både DSS och PIN, vilket möjliggör agil innovativ utveckling, färre beroenden och kontroll över IP. Lösningen erbjuds till partners som delar vår vision att förändra butiksupplevelsen med bättre värde för handlaren och konsumenten.

Surfboard Payments
Torsgatan 30
11321 Stockholm
Sweden