Gå direkt till innehåll
Surfboard Payments erhåller PCI DSS-säkerhetsstandard
Surfboard Payments erhåller PCI DSS-säkerhetsstandard

Pressmeddelande -

Surfboard Payments erhåller PCI DSS-säkerhetsstandard

Surfboard Payments AB meddelar att företaget har erhållit Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) säkerhetsstandard för sina kortbetalningar, vilket är ytterligare en viktig milstolpe för företaget.

Payment Card Industry Data Security Standard (eller PCI DSS) är en uppsättning regler och förordningar för organisationer som hanterar kortbetalningar. PCI DSS är ett gemensamt initiativ från alla de stora kortföretagen Visa, Mastercard, American Express, JCB och Discover. PCI DSS säkerställer säkerheten för kortdata genom en uppsättning krav från PCI Security Standards Council (PCI SSC) såsom installation av brandväggar, kryptering av dataöverföringar och användning av antivirusprogram. Denna standard säkerställer att Surfboard Payments efterlever och håller den högsta säkerhetsnivån för alla betalningar som går igenom bolagets system.

Surfboard Payments har varit en del av PCI SSC sedan februari 2022, och deltar i den utvecklingsprocess som löpande säkerställer förbättringar av betalningssäkerhet över hela världen.

"Säkerhet har alltid varit en av våra största prioriteringar", säger Neal Hindocha, Chief Security Officer för Surfboard Payments. "Framgent betyder det mycket för oss att vi erhållit denna säkerhetsstandard, då det stärker förtroendet mellan oss och våra kunder. Detta är en stor milstolpe för oss.”

Ämnen

Kategorier


Surfboard Payments är ett svenskt mjukvarubolag med 45 anställda i Stockholm, Sverige och Chennai, Indien, som utvecklar mjukvarubaserade betallösningar som används i nya interaktiva skärmar vända mot konsumenterna, vid utcheckning och genomförande av betalningar. All utveckling sker med kundresan i primärt fokus för en användarvänlig och identisk upplevelse oavsett enhet. De dynamiska och interaktiva skärmarna möjliggör marknadsföring till rätt person, vid rätt tidpunkt och på rätt plats, och med hjälp av den nya tap to phone-teknologin kan handlarna förvandla sina smartphones till betalterminaler.

Kontakter

Christopher Lindfeldt

Christopher Lindfeldt

Presskontakt Grundare & VD

Ta betalt via alla typer av mobila enheter

Surfboard Payments är ett svenskt mjukvaruföretag med huvudkontor i Stockholm, Sverige, och verkar som ett licensierat betalinstitut under Finansinspektionen. Företaget har utvecklat en agnostisk plattform för kortbetalningar som inkluderar SoftPOS och API-baserade betalningsterminaler. Lösningen är PCI-godkänd under både DSS och PIN, vilket möjliggör agil innovativ utveckling, färre beroenden och kontroll över IP. Lösningen erbjuds till partners som delar vår vision att förändra butiksupplevelsen med bättre värde för handlaren och konsumenten.

Surfboard Payments
Torsgatan 30
11321 Stockholm
Sweden