Gå direkt till innehåll
Surfboard Payments erhåller svensk licens som betalningsinstitut
Surfboard Payments erhåller svensk licens som betalningsinstitut

Pressmeddelande -

Surfboard Payments erhåller svensk licens som betalningsinstitut

Surfboard Payments AB har beviljats en licens som betalningsinstitut från Finansinspektionen. Nyheten kommer lägligt då bolaget precis lanserade en begränsad version av den efterlängtade appen som agerar betalterminal, Surfpay, för allmänheten.

Surfboard Payments har haft en händelserik månad, som inleddes med framgången på eventet Breakit Future of Transactions i Stockholm, där bolaget visade upp sina produkter tillsammans med storspelaren Google Cloud, följt av den publika lanseringen av betalappen Surfpay på den svenska marknaden. Nu har bolaget meddelat att Finansinspektionen beviljat en licens att agera betalningsinstitut.

Finansinspektionen ansvarar för regleringar, tillstånd och tillsyn av de finansiella marknaderna och dess aktörer inom landet. Licensen som betalningsinstitut kan bland annat ge bolag möjlighet att agera betaltjänstleverantör och därmed utföra kort- och kontobaserade transaktioner. betalningsinstitut kan även använda licensen i andra länder inom EU efter godkännande från den lokala tillsynsmyndigheten.

Surfboard Payments har för närvarande två betallösningar planerade för utrullning på den svenska marknaden. Den ena är en “checkout” upplevelse för fysiska butiker som kallas Surfpay Connect. Lösningen låter samarbetspartners, i form av mjukvaruleverantörer, koppla upp sig mot molnbaserade kortterminaler inom loppet av 15 minuter och erbjuda sina kunder fler betalmetoder och merförsäljning.

Därtill så har bolaget precis lanserat en begränsad version av den efterlängtade appen Surfpay, som starkt gynnas av Finansinspektionens beslut. Nuvarande version av Surfpay utnyttjar Swish för att genomföra snabba och enkla transaktioner. Appen inkluderar en konsoliderad transaktionsöversikt och en gruppfunktion för flera användare. Den fullständiga versionen av Surfpay som även inkluderar kontaktlösa korttransaktioner testas fortsatt hos ett urval av handlare runt om i Sverige. Genom att använda NFC-chippet på Android-enheten kan enheten agera som en fristående betalterminal för kortbetalningar, utan behov av någon extra hårdvara. Den begränsade versionen av Surfpay-appen som inkluderar Swish-betalningar finns redan tillgänglig för nedladdning i App Store och Google Play Store.

Detta är en stor milstolpe för Surfboard Payments. Finansinspektionens beviljande av licensen som betalningsinstitut kommer hjälpa bolaget framåt i deras fortsatta uppdrag att erbjuda betallösningar till handlare och företagare runtom i Sverige.

🇬🇧  Read the press release in English »

Ämnen

Kategorier


Surfboard Payments är ett svenskt mjukvarubolag med 45 anställda i Stockholm, Sverige och Chennai, Indien, som utvecklar mjukvarubaserade betallösningar som används i nya interaktiva skärmar vända mot konsumenterna, vid utcheckning och genomförande av betalningar. All utveckling sker med kundresan i primärt fokus för en användarvänlig och identisk upplevelse oavsett enhet. De dynamiska och interaktiva skärmarna möjliggör marknadsföring till rätt person, vid rätt tidpunkt och på rätt plats, och med hjälp av den nya tap to phone-teknologin kan handlarna förvandla sina smartphones till betalterminaler.

Kontakter

Christopher Lindfeldt

Christopher Lindfeldt

Presskontakt Grundare & VD

Relaterat innehåll

Ta betalt via alla typer av mobila enheter

Surfboard Payments är ett svenskt mjukvaruföretag med huvudkontor i Stockholm, Sverige, och verkar som ett licensierat betalinstitut under Finansinspektionen. Företaget har utvecklat en agnostisk plattform för kortbetalningar som inkluderar SoftPOS och API-baserade betalningsterminaler. Lösningen är PCI-godkänd under både DSS och PIN, vilket möjliggör agil innovativ utveckling, färre beroenden och kontroll över IP. Lösningen erbjuds till partners som delar vår vision att förändra butiksupplevelsen med bättre värde för handlaren och konsumenten.

Surfboard Payments
Torsgatan 30
11321 Stockholm
Sweden