Gå direkt till innehåll
Ashok Hindocha blev först i Sverige med att ta betalt direkt på sin Samsungtelefon
Ashok Hindocha blev först i Sverige med att ta betalt direkt på sin Samsungtelefon

Pressmeddelande -

Surfboard Payments genomför lyckad förhandslansering av Sveriges första kortterminal-app

Mariestad, Sverige, 18 februari 2022 - Surfboard Payments genomförde en lyckad förhandslansering av sin betalapp Surfpay till ett antal exklusivt utvalda handlare i Sverige. Först att acceptera kortbetalningar direkt på baksidan av sin Androidtelefon blev Ashok Hindocha, ägare av restaurangen Tandoori Kök & Bar i Mariestad.

Mobilappen Surfpay, som har varit under utveckling i två års tid, fick äntligen se dagens ljus under fredagen den 18 februari. Genom att använda telefonens NFC-chip (Near-field Communication), gör Surfpay om handlarens egna smartphone till en fullskalig betalterminal. Förutom att kunna acceptera kortbetalningar genom att blippa kortet direkt mot baksidan av telefonen, kan handlaren även lägga till fler betalmetoder direkt i Surfpay - däribland Swish som är mycket populär hos konsumenten. Surfpay erbjuder vidare en PIN-inmatning för belopp över 400kr vilket gör att appen inte begränsas av storleken på försäljningen. Handlaren kan även få ut dagsrapporter och annan data, och erbjuda sina kunder ett digitalt kvitto efter avslutat köp.

Förutom att bli historisk som Surfpays allra första handlare, blev även Ashok Hindocha historisk då han genomförde den första CPoC-transaktionen i livemiljö i Sverige - någonsin. CPoC, eller Contactless Payments on COTS (Commercial off-the-shelf devices), syftar till PCI's nya standarder för att kunna göra om butikssålda enheter till betalterminaler som accepterar kontaktlösa kortbetalningar.

Surfboard Payments var på plats i Mariestad för denna historiska lansering för att ta tempen på såväl handlaren som konsumenten.

- Mitt första intryck (av Surfpay) var mycket bra. Det var bekvämt och snabbt, och kunderna verkade uppskatta det mycket, berättade Ashok Hindocha

- Jag gillar verkligen upplevelsen, och det känns smidigt. Jag kan verkligen se fördelen som den här lösningen kan ge handlarna här i Mariestad, fortsatte Anna Söderman, Näringslivsutvecklare i Mariestad och en av restaurangens allra första kunder som betalade via Surfpay. 

Förutom Tandoori Kök & Bar är Surfpay just nu ute och testas hos olika typer av exklusivt inbjudna handlare. En fullskalig lansering förväntas ske senare i vår när Surfpay öppnar upp dörrarna till alla. Det enda som behövs för att använda Surfpay är ett företag som säljer varor eller tjänster och en Android-telefon som har Android 8 eller senare som operativsystem. Surfpay kommer även släppas på iOS för Apple-användare så fort Apple gör det möjligt.

Surfboard Payments är ett svenskt mjukvarubolag med 45 anställda i Stockholm, Sverige och Chennai, Indien. Surfboard Payments utvecklar mjukvarubaserade betallösningar som används i mobiltelefoner och surfplattor. All utveckling sker med kundresan i primärt fokus för en användarvänlig och identisk upplevelse oavsett enhet. De dynamiska och interaktiva skärmarna möjliggör marknadsföring till rätt person, vid rätt tidpunkt och på rätt plats, och erbjuder handlare att ta betalt med kort utan att behöva köpa in någon extra hårdvara.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Surfboard Payments är ett svenskt mjukvarubolag med 45 anställda i Stockholm, Sverige och Chennai, Indien, som utvecklar mjukvarubaserade betallösningar som används i nya interaktiva skärmar vända mot konsumenterna, vid utcheckning och genomförande av betalningar. All utveckling sker med kundresan i primärt fokus för en användarvänlig och identisk upplevelse oavsett enhet. De dynamiska och interaktiva skärmarna möjliggör marknadsföring till rätt person, vid rätt tidpunkt och på rätt plats, och med hjälp av den nya Tap to Pay-teknologin kan handlarna förvandla sina smartphones till betalterminaler.

Kontakter

Christopher Lindfeldt

Christopher Lindfeldt

Presskontakt Grundare & VD

Relaterat innehåll

Ta betalt via alla typer av mobila enheter

Surfboard Payments är ett svenskt mjukvaruföretag med huvudkontor i Stockholm, Sverige, och verkar som ett licensierat betalinstitut under Finansinspektionen. Företaget har utvecklat en agnostisk plattform för kortbetalningar som inkluderar SoftPOS och API-baserade betalningsterminaler. Lösningen är PCI-godkänd under både DSS och PIN, vilket möjliggör agil innovativ utveckling, färre beroenden och kontroll över IP. Lösningen erbjuds till partners som delar vår vision att förändra butiksupplevelsen med bättre värde för handlaren och konsumenten.

Surfboard Payments
Torsgatan 30
11321 Stockholm
Sweden